PostHeaderIcon ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχής και σημαντικών ομιλητών με άκρως ενδιαφέροντα θέματα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωΐ 29 Μαΐου 2010 στα Εκπαιδευτήρια ΣΑΦΑΡΙΚΑ - ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ στη Βέροια το 9ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Προπονητών Ποδοσφαίρου,  με συνδιοργανωτή τη ΔΗΚΕΑΠ και χορηγό την PUMA. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης, Μπάμπης Ζελενίτσας, Γιώργος Ζιώγας και Μάκης Κατσαβάκης.

Αναλυτικότερα στην αρχή τιμήθηκαν με πλακέτες η ΠΑΕ Βέροια για την άνοδό της στη Β΄ Εθνική, η ΕΠΣ Ημαθίας για την κατάκτηση από την ομάδα Παίδων του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων Ενώσεων, ο προπονητής της παραπάνω ομάδας και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Αντώνης Λυμούσης, και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αυτής. Επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι ομιλητές του σεμιναρίου κ.κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης, Χαράλαμπος Ζελενίτσας, Γιώργος Ζιώγας και Μάκης Κατσαβάκης, ενώ ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου ο Κώστας Αραμπατζής.

Η σειρά των ομιλητών και τα θέματά τους ήταν τα παρακάτω:

Ασκήσεις τεχνικοτακτικής, για παιδιά ηλικίας 11-14 ετών», Θοδωρής Ελευθεριάδης (προπονητής ποδοσφαίρου, καθηγητής φυσικής αγωγής).

Ο Θ. Ελευθεριάδης στην ομιλία του στην αίθουσα μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας της ομάδας προπονητών, της επιλογής σωστών ασκήσεων τεχνικής και τακτικής, να μαθαίνουμε στα παιδιά ότι πρώτος στόχος είναι να κερδίζουμε, να προσέχουν τα άσκοπα φάουλ, τις θέσεις στα φάουλ ενώ παρουσίασε το αλφαβητάρι του ποδοσφαίρου. Τόνισε την συνεργασία του προπονητή με τους γονείς ενώ στην πρακτική στο γήπεδο έδειξε ασκήσεις με σούτ και πάσες.

«Λειτουργία τμημάτων υποδομής ΠΑΕ Ολυμπιακός, ασκήσεις τεχνικοτακτικής, για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών», Χαράλαμπος Ζελενίτσας (διευθυντής τμημάτων υποδομής ΠΑΕ Ολυμπιακός).

Ο Χ. Ζελενίτσας τόνισε την ανάγκη σωστής οργάνωσης του προπονητικού επιτελείου ενώ μίλησε για τον επιθετικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το παιχνίδι, η πίεση στον αντίπαλο, η διαρκής κίνηση και η αλλαγή θέσεων με ή χωρίς μπάλλα. Βσικά στοιχεία της προπόνησης στην ομάδα του είπε ότι είναι η επιδεξιότητα, η φυσική κατάσταση και η τακτική ομάδας. Στο γήπεδο έδειξε ασκήσεις συνεργασίας ομάδος και προσπάθειες για γκόλ.

«Ανάλυση τρόπων ελέγχου της έντασης της προπόνησης στο ποδόσφαιρο»,  Δρ Γεώργιος Ζιώγας (Διδάκτωρ εργοφυσιολογίας – University of MissouriColumbia – ΗΠΑ, εργοφυσιολόγος κέντρου SportsClinic – Θεσσαλονίκη).

Ο Γ. Ζιώγας τόνισε την αναγκαιότητα της φυσικής κατάστασης,ότι στο σύγχρονο ποδοσφαιρο πρέπει όλοι οι παίκτες να συμμετέχουν στην άμυνα και ότι οι έλληννες παίκτες είναι σχεδόν 10% κάτω στην κάλυψη αποστάσεων στον αγώνα σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους παίκτες.  Ακόμη πρέπει να γίνονται συνεχείς μετρήσεις για να έχουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα. Ο έλεγχος της έντασης στην προπόνηση πρέπει να γίνεται με ασκήσεις με ή χωρίς την μπάλλα ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στον δείκτη συνολικής κόπωσης του ποδοσφαιριστή.

«Οργάνωση στατικών φάσεων: υπέρ – κατά», Μάκης Κατσαβάκης (προπονητής ποδοσφαίρου)

Ο Μάκης Κατσαβάκης μίλησε για την μεγάλη αξία που έχουν οι στατικές φάσεις σε ένα παιχνίδι κάτι που δεν έτυχε μέχρι τώρα ιδιαίτερης σημασίας από πολλούς προπονητές. Είπε ότι οι στατικές φάσεις πολλές φορές κρίνουν ένα παιχνίδι και έδειξε σε διαφάνεια πόσο σημαντικά είναι η αριθμητική περιοχή, ο τρόπος εκτέλεσης, η καθοδήγηση αλλά και οι γηπεδικές και καιρικές συνθήκες. Κατόπιν παρουσίασε βίντεο από 2 αγώνες του Ηρακλή όπου ανέλυσε τις κυριότερες στατικές φάσεις αυτών.

Το Σεμινάριο έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δημήτρη Χριστοφορίδη ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στους οποίους στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 01 Ιούνιος 2010 22:39 )

 

PostHeaderIcon ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ημαθίας συγχαίρει τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ, το ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ και τους ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ της ΠΑΕ Βέροια για την κατάληψη της ΠΡΩΤΗΣ θέσης στο 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Εύχεται ακόμη την επόμενη χρονιά να πανηγυρίσει και πάλι μία ακόμα άνοδο στις Μεγαλη Κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστοφορίδης
Ο Γ.Γραμματέας Σάββας Αβετίδης

 

PostHeaderIcon ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 1998

Η Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΠΠΕ), με έγγραφο της 12 Απρ 2010 ανακοινώνει ότι οι προπονητές που έχουν δίπλωμα πρό του έτους 1998 της ΓΓΑ - ΕΠΟ θα πρέπει να προσκομίσουν σε αυτήν σε πρωτόπυπη μορφή το δίπλωμα, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τυχόν ταυτότητα που έχει εκδοθεί και υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/1986 στην οποία να αναγράφεται ότι θα παρακολουθήσει σεμινάριο που θα διοργανώσει η ΕΠΟ μέσα στο 2010, προκειμένου τα διπλώματα τους να χαρακτηρισθούν διπλώματα UEFA και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του ΣΠΠ Ημαθίας, κ. Δημήτρη Χριστοφορίδη.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 11 Μάιος 2010 08:48 )

 

PostHeaderIcon ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ

Το ΔΣ του Συνδέσμου συγχαίρει τη Διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας και τη Μικτή Ομάδα Παίδων η οποία με τεχνικό τον Αντώνη Λυμούση νίκησε στον τελικό που έγινε στην Αθήνα την Μικτή Παίδων Μεσσηνίας με 3-1 και στέφθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 2009-2010.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 11 Μάιος 2010 08:49 )

 

PostHeaderIcon ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΗΝ ΟΠΠΕ

Ανακοινώνεται ότι μετά τις εκλογές της 8 Μαρ 2010 για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και το Συμβούλιο που ακολούθησε στις 15 Μαρ 2010, προέκυψε το νέο ΔΣ της Ομοπονδίας, όπως παρακάτω:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         : ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                 : ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΚΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ                               : ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

ΜΕΛΗ                                 : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΖΙΟΥΤΖΙΟΣ.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 12:12 )

 

<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Χορηγοί
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Who's Online
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους